Friday, December 31, 2010

Home Stay D'Pantai Rusila

Lokasi : Kg. Rhu Renggeh ( +-800m dari Masjid Rusila )
Marang , Terengganu.
Fasiliti : 2 Bilik , Dapur , Bilik Air Berasingan , Tepi Pantai , BBQ
Kadar Sewa : 1 Rumah = RM 150 semalaman
1 bilik berasingan = RM 80 semalaman

Untuk Keterangan Lanjut, sila hubungi :-
En. Elman (017-2520 148)

Thursday, December 23, 2010

Daging Kijang Goreng Kunyit

Beberapa hari lalu, family di Sabah balik kg. So, kakak ipar bawa la... cenderahati dari sana bah. Ku ingatkan hadiah apa.. rupanya dia bawa 'Daging Kijang'... perrghhh.. best tue.. biasa nyer dia bawa balik daging rusa...

So, bila aku searching di GOOGLE... mostly bg cadangan masak rendang Kijang.. kalu masak rendang.... takut hilang rasanyer... lastly decide, masakan express.... Daging KIJANG Goreng Kunyit... simply jer masaknyer.

Bila dah siap masak, taste dia.. mmg x dapat digambarkan dengan kata2. Lemmmbuttttt... mmg lembut. texture daging nye halus... terasa manis nyer di lidah.. huu..huu... Tapi, dalam internet ada yg letakkan ranking rasa daging.... 1st- Landak, 2nd - Kijang, 3rd Pelanduk & 4rd - Rusa...

Ermm.. daging yg lebih tue, bini aku nak buat masak gulai... Harap2 lepas ni dapat rasa daging landak pulak...

Friday, December 17, 2010

Si Comel & Si Cute

Bila cuti sek0lah, budak2 cepat bosan dok umah. So, sebelum sambung keje, aku bawak dia org jalan-jalan.

Hari, sajer bawak budak2 ni gi taman. Macam biasa, utk kenangan-kenangan budak2 ni masa akan datang, aku amik la.. beberapa keping gmbar dia org. Harap2 budak2 ni enjoy.




Razin & RC Car

Pada suatu ptg (15/12/2010), sajer jer bawa Razin & Damia ke Taman Kuala Ibai, Kuala Terengganu. Sebenarnya, aku nak test RC Car yg baru aku beli pg tadi.

Sebenarnya, cuma kat sini jer yg ada litar kereta remote control ni. So, arini aku bg suprise kat Razin. Punya lah suka dia main RC Car ni.. smpai bateri abis... huu..huu... aku pun ada tumpang main sekaki juga.. rupanya best jugak main RC car ni. cuma... keta yg aku beli ni, murah punyer... so, kelajuannyer tak berapa nak feel...

Lepas ni, simpan duit banyak2... beli yg betul2 laju punyer.. ada x RC car yg ada turbo... leh aku pasang blow off kat keta tue.. haa..haa...




Friday, December 10, 2010

Casting Haruan

Petang tadi, xde keje... Boring punyer pasal... angkat pancing gi baroh (paya) belakang rumah. Tgk air semakin surut.. senang sket nak seberang paya kat belakang umah tu.

Rezeki petang ni, dpt laa.. haruan seekor. kira dapat le jugak aku lepaskan gian... umpan katak getah jer...hee..hee... (malas cari katak idup). Tengah nak cari ibu haruan.. tp, x kena lagi.. hopely, lain kali leh dpt yg 'bagak' sket.. :))

Friday, December 3, 2010

Bersantai Di Pantai Teluk Ketapang, Terengganu

Sekali-sekala bawak anak-anak berjalan seronok jugak. dapat lah dia org jalan sempena cuti sekolah ni. sebenarnya, ibu budak2 ni yg nak jalan sgt,, nak makan 'sotong celup tepung'...

So, bagi mereka yg inginkan bersantai di tepi pantai & menghirup udara segara
sambil makan sotong/ikan celup tepung / kepok lekor / sate ikan... Pantai Teluk Ketapang (belakang airport Sultan Mizan Kuala Terengganu) adalah tempat yg banyak pilihan. Kalu datang pada hari Jumaat.. siap ada pasar petang lagi... Bagi yang gian nak mancing.. tepi pantai teluk ketanpang ni popular dengan penganjuran pertandingan memancing ikan.