Friday, October 10, 2014

PROGRAM KONVOI AMAL PATTANI 2014

Pada 17-19 Oktober 2014, Program Konvoi Amal Pattani telah dianjurkan oleh UniSZA B-Care (UBC), Pejabat Naib Canselor (PNC), Fakulti Perubatan & Sains Kesihatan (FPSK) dengan kerjasama Bana Community of Pattani, Assalam Smart Association, Pattani City Council & Patoni University.

Melibatkan seramai lebih kurang 40 pelajar perubatan (Unisza) diiringi dengan 30 buah motosikal berkuasa tinggi Terengganu telah memulakan perjalanan seawal 8.30 pagi dari UNISZA.

Tujuan program Amal ini diadakan adalah bertujuan untuk memberikan pendedahan pelajar Medic serta memberikan Khidmat Masyarakat kepada pendudukan kampung di Pattani, Thailand.

Antara aktiviti yang dijalankan adalah, Trip Baan Bang Bu Baladuwor Village Yaring Pattani Thailand Half Day Trip Boat Trips, Bird Watching, Firefly Tours & Big Bike Tours yang dikendalikan oleh Saudara Lucamalee. Lawatan ini mendapat sambutan hormat oleh YM Engku Omar Engku Moreh (Presiden EOC) Pahang.

Bagi pelajar bidang Medic, mereka memberikan khidmat masyarakat melalui aktiviti pemeriksaan kesihatan pendudukan kampung pattani.


Get Adobe Flash player
Photo Gallery by eL@pHoto's

2 comments: